Messenger Plus! 3.50 Historia
Den första hunden för min del kom in i familjen 1963, det var en Shetland Sheepdog som vi kallade "Rickey" han var ganska vacker och hade det varit idag så hade vi säkert åkt på utställning med honom, detta var inte möjligt för vår del på den tiden.

På 70 talet kom det en Schäfertik "Windy" till oss som inte klarade av att bo i Göteborg hon var otroligt rädd för tung trafik och pustande bromsar skrämde henne halvt fördärvad. Därför fick hon ett gott och ganska långt liv hos oss, här fanns inte alltför många bilar på den tiden.

Efter att ha lärt känna en GD hos en kompis så blev den första egenhändigt inköpta hunden en sådan, S44822/80  Familjärs Lambo "Martell" han var inte speciellt vacker och han var liten, sedemera skulle veterinären kalla honom ett "måndagsexemplar" men han var gudasnäll och god, tyvärr blev han bara tre år. Vi hade samtidigt en tik som hette S26850/81  Oreole's Anizette henne ställde jag ut en del och var även aktiv i SGDK v:a avd under några år.
Av olika anledningar miste vi dessa båda hundar med kort varsel och mellanrum, jag skulle ha vårt första barn och ville inte starta med en ny GD valp och Bebis på samma gång, valet föll på mops, svart, såg en annons i GP och ringde, det var en tik som var till salu det skulle visa sig vara en riktig snygging enligt vissa i alla fall :-) En svart yrhätta från Christer Andersson, som nu har Candy Stations Kennel, SUCH My S11253/83 "Myra". Här kan du läsa om hennes utställningsframgångar. http://www.rasdata.nu/mops/hund/1982/s1125383.htm

Efter ett försök med en mopskull som resulterade i en levande tikvalp naturligt född som jag behöll: Öbarna’s All Alone S22147/86 "Bea", och en dödfödd hane som snittades ut avslutade jag det kapitlet.

1984 kom det så en gigant in i huset igen S12365/85
Oreole's Carnoustie "Noustie" en underbar snäll och trevlig hane som vi fick ha i sex år.
Oreole's Carnoustie och Öbarna's All Alone 1986

Nu kom ännu en för oss ny ras in i familjen 1994, Rottweiler. En helt underbar tik Kopparbos Aithra S10834/94 ”Ambra” hon finns tyvärr inte med oss längre, hon gick bort den 4/7 2005.

Bulldoggslivet startade med ”Magda

Drömmen om en fransk bulldogg har följt mig länge, letade redan 1983 men då fanns det ”bara” en gul tik i Norge, de var ju inte godkända då så jag vågade mig inte på det eftersom jag ville kunna ställa ut min hund. (Jag har ångrat mig några gånger sen dess)

Det dröjde alltså till 1997 då jag hittade min Bulldogg: Saxådalens Frida Ophelia Magda”. Eftersom hon var efter självvalpande linjer så vågade jag mig på att ta en kull och sen var jag biten på allvar. Det är en underbart rolig och påhittig ras egensinniga som få med en vilja av stål.


Öbarna’s Kennel startade alltså 1986 med en mopskull sedan hände inget på valpfronten förrän år 2000 då ”Fågelkullen” föddes, naturlig födsel. Av valparna i den kullen är det 3 st. som ställts ut officiellt:
Lilly
Gale SUCH Hugo Eregusse 1-Cert BIM, 2st. CK Kerstin Tjalk CK 3 BTKL
 År 2001 kom ”Blomsterkullen” även den naturlig födsel.
Av valparna i den kullen har 4 st. ställts ut officiellt:
Milda Hyberos
blev BIS-4 Valp SKK, BIR-Valp SKK,
5 CERT, 3 R-CACIB, 1 BIM. Denna Tik finns tyvärr inte med oss längre.
Flora Kattöga 1/2 Valpklass med HP Blenda Räveromp "Ella" 1/4 Ökl SKK, 1/1 CK 3 BTKL. SKK. 1/3 Ökl SKK

År 2004 Föddes "Gale Onge kullen". Snitt efter död valp som satt fast.
Lillys valp Neo Gale Onge SUCH
Vänersborg 2005 1/1 JKL CK 1 BHKL CERT BIM, Mamma Lilly blev BIR!!
My Dog 2006-01-06 1/1 CK UKL 4 BHKL CK, 2006-01-08 1/1 CK UKL  1 BHKL CERT CACIB BIR!

Senare år 2004, närmare bestämt 20 augusti föddes "Piksnodia Kullen" även denna kull blev det Snitt efter död valp som satt fast.
Öbarna's Piksnodia Doris
har ställts en del som valp och junior med blandade resultat. hon har fått en viloperiod från utställning nu hon behöver mer tid tror jag, sen får vi se hur det går.

År 2006 var det Lillys tur igen hon fick "Två wida å en swart" kullen De har bara ställts sparsamt.

År 2007 var det Doris som fick "Gobba å Kärringera" kullen i Januari, sedan avslutade Märy året genom att på självaste Nyårsafton få sina tre valpar i Bakverkskullen ;-) namnet med tanke på den matglada mamman, denna gång blev det snitt pga stora valpar.

Iris ville ju inte vara sämre utan hon såg till att starta 2008 med ett brak, nio valpar födde hon i "IQ-kullen eller Kullen med Karaktär" (varav sex levande) på Nyårsdagens morgon! Hon födde sina valpar naturligt till min stora glädje.
Knappt ett dygn mellan men ändå ett helt årtals skilnnad på kullarna.
Den Nyårshelgen glömmer vi inte i första taget :-)Noustie och Bea