Intresserad av valp?

Vi är glada att ni fattat tycke för just vår ras som är en mycket personlig och sällskapssjuk sort och vill gärna att ni funderar över några saker som är av stor betydelse för mig som uppfödare.

Vi föder upp våra hundar i hemmiljö dvs. de är alltid med oss överallt i hemmet, valparna blir, efter de första veckorna i lugn och ro med mamman i sängkammaren med mig som övervakare, med tiden vana vid vanligt familjeliv med allt vad det innebär. Besökare, kompisar till barnen, de andra djuren i huset, hundar och katter, vardagsljud som vi inte uppfattar som skrämmande, dammsugaren tex. att gå med på små promenader när vädret tillåter osv.

Drömmen är ju att de skall få ha det så här i fortsättningen också. Därför är det viktigt för mig hur förutsättningarna är i deras nya hem.

Av den orsaken är jag intresserad av era möjligheter att ta hand om en valp, som sedan blir en vuxen hund, i många år framöver.

Att tänka på innan valpköp.

Finns det någon hemma
på dagarna eller måste valpen vara ensam och i så fall hur länge?(absolut max för en vuxen hund är 4 timmar).

Har ni någon som kan rycka in och passa hunden om det skulle behövas?

Hur bor ni
, finns det rastningsmöjligheter på nära håll?

Kan hunden följa med er på de aktiviteter ni har idag, förutom arbete, eller måste den
vara ensam?

Finns det risk för allergi i familjen?

Man kan råka ut för plötsliga utgifter om hunden blir sjuk. Naturligtvis skall man ha hunden försäkrad men det kan ändå bli höga kostnader för medicin och annat, det får inte bli så

att hunden utsätts för onödigt lidande
för att man inte tänkt på detta och inte har möjlighet att söka veterinärvård

Nu kanske ni tycker att jag kommer med mycket pekpinnar men det tål ändå att tänka på.

Innan jag bestämmer mig
för att sälja en valp vill jag träffa den som är intresserad och som jag tror mig vilja sälja valp till.

När valpen åker härifrån har den med sig av den mat den är van att äta, filt som luktar hemma samt en skrift lite instruktioner och tips, den är registrerad, veterinärbesiktigad och vaccinerad samt försäkrad mot dolda fel i 3 år under förutsättning att den nye ägaren försäkrar den.


Ni får också på 1 års medlemskap i Fransk Bulldogg Klubb.
Jag kräver inte att alla valpköpare ställer ut sin hund men det är väldigt roligt om intresse för detta finns eftersom jag gärna vill att hundarna blir bedömda vid åtminstone några tillfällen.

Ni kan när som helst höra av er om ni har problem med valpen eller bara vill berätta hur det går, jag hjälper gärna till så mycket jag kan. Ni skall aldrig tveka att ringa.

Om ni fortfarande trots dessa rader känner att detta är rätt kan jag bara gratulera till en urmysig hund som ni kommer att ha
mycket
glädje av, och många goda skratt kommer ni också att få det kan jag lova.

Ja jag är intresserad

 

Vi har inget kö-system egentligen, vi vill träffa dem som är intresserade av valp för att känna av att kemin stämmer. Det är ju förhoppningsvis en långvarig kontakt som skall etableras, och då är det viktigt att man känner ömsesidigt förtroende.